Program Çıktıları
1. Tarih alanının ana bilim dallarında (Eskiçağ Tarihi, Ortaçağ Tarihi, Yeniçağ Tarihi, Yakınçağ Tarihi, Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi, Genel Türk Tarihi, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi vb.) akademik düzeyde bilgi sahibidir.
2. Osmanlı Türkçesi olarak yazılmış her türlü tarihi belgeyi okur, analiz eder ve akademik çalışmalarında kullanabilir.
3. Tarih araştırmalarında yöntem konularında mesleki yetkinliğe sahip olarak disiplin içi ve disiplinler arası ekiplerde yer alarak, alanında araştırma yapma kabiliyetine sahiptir.
4. Tarihi olay ve olguları incelerken disiplinler arası ve eleştirel bir bakış açısına sahiptir.
5. Alanlarının gerektirdiği bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve bilgi teknolojilerini ileri düzeyde kullanır.
6. Toplumların siyasi, iktisadi, askeri hukuki, sosyal ve kültürel tarihleri hakkında bilgi ve analiz yapabilme yeteneğine sahiptir.
7. Aldığı tarih eğitimi ile birey olarak kültürel kimliğinin ayrılmaz bir parçası olduğunun bilincinde, çok yönlü entelektüel birikime sahiptir.
8. Alanına ilişkin bilimsel ve güncel konular hakkında ulusal ve uluslar arası gelişmeleri izleyerek edindikleri ileri düzeydeki teorik ve uygulamalı bilgileri kullanabilirler.
9. Geçmiş, günümüz ve gelecek arasında bağ kurarak toplumsal, kültürel, siyasal, ekonomik ve kimlik sorunlarına çok yönlü bakabilme kabiliyetine sahiptir.
10. Tarih alanında, bireysel ve grup çalışması yapabilme ve konuları tartışabilme yeteneğine sahiptir.
11. Alanında edindikleri bilgileri; eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet alanlarında kullanır, çözümler uygular.
12. Tarihi konularda aldığı birikimle jeopolitik, stratejik ve siyasi alanlarda danışmanlık yapar.
13. Türkiye Cumhuriyeti ve dünya meselelerine vakıf, çağdaş ve bilimsel düşünceye sahip, çözüm üretebilen bir bilgi birikimine sahiptir.
14. Mesleki ve etik sorumluluk anlayışına sahiptir.